Promotie.

Nu sta ik voor iets dat ik nog moeilijker vind dan alles wat ik tot nu toe heb gedaan: ik moet het boek gaan promoten... In een heel vroeg stadium heb ik mensen uit mijn netwerk benaderd met de vraag of ik hun emailadres mag doorgeven aan Boekscout. Toen ik hoorde dat ik minimaal 40 (tientallen mag je in cijfers noteren) emailadressen moest aanleveren werd ik heel erg nerveus. Dat lukt me nooit, dacht ik. Ik heb nog nagevraagd of het ook Whatsapp-adressen mochten zijn, maar dat mocht niet. Ik dus als een dolle aan de slag met het benaderen van familie, kennissen, vrienden en mensen die mij kennen met een groot netwerk. Om een lang verhaal kort te maken: ik had in no-time drieenvijftig emailadressen en toestemming om die adressen door te geven. Een enorme opluchting. Er wordt me nu van tijd tot tijd gevraagd wanneer mijn boek uitkomt (28-08-2020), waar het boek over gaat (korte verhalen en eenakters, meestal over verandering in de levens van de karakters). Het leeft in ieder geval wel. Maar nu ben ik mezelf in de put aan het denken, want: misschien wil niemand het boek kopen, of in een leesclubje wordt 1 exemplaar aangeschaft en dat wordt dan doorgegeven, of, of... Geen fijne gedachten. Ik heb het boek 'Boekpromotie De Praktijk' aangeschaft. Van het relaas van Ed van Heijzen werd ik nog nerveuzer. Gelukkig haalde Lars Meiners mij weer een beetje uit de put. Dit auteursblog is een grote overwinning op mijzelf (kan ik niet, durf ik niet, hoe werkt dat?), ik zie dat het gelezen wordt! Trots en blij, alweer. Maar ik ga niet op facebook, daar ben ik mee gestopt, ik werd er (nog) gestoord(er) van.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Gaaf zeg! Ik wist helemaal niet dat je dit blog schreef, dat had je wel even mogen melden. Ik ben namelijk een fan van je werk zoals je weet. Heel veel succes en ik zal je boek ook via mijn kanalen delen als je dat wilt. Heel veel succes verder en ik wacht met spanning het boek af! Groetjes!
Marjolein van der Stoep, op 07-07-20
Hoi Marjolein. Ik wist ook niet dat ik aan een auteursblog zou beginnen... Vond het doodeng. Voor deze 'oudere vrouw' is het niet vanzelfsprekend om met een soort van zelfpromotie bezig te zijn. Maar ik vind het erg leuk om te doen, blijf me maar volgen (je kunt je inschrijven). Fijn dat je een reactie hebt gepost. (Spreken we elkaar nog eens, al is het op afstand). Liefs, Marianne


Laatste blog, voorlopig.

Cadeautje

Lockdown inspireert.

Niet echt iets te melden.

Er staat iets in mijn agenda!